Dyrk byen – livskvalitet med urban farming

I de senere år er interessen for at dyrke vores byer eksploderet. Rundt omkring i verden finder mennesker sammen i nye fællesskaber for at dyrke byerne – på tage, facader i parker, havne og meget mere. Publikationen ”Dyrk byen”, som består af et inspirationshæfte og et idékatalog, sætter fokus på, hvordan dyrkning kan bidrage til at løse problemer og øge livskvaliteten i byerne.

Dyrkning i byen kan understøtte en sund livsstil med fysisk aktivitet, udeliv og lokalt producerede fødevarer - og grønne områder kan give bymennesker en god mulighed for at finde ro og opnå kontakt til naturen - og kan indgå i håndtering af stress.

Samtidig kan dyrkning bidrage til at skabe attraktive grønne byer med bedre klima.  Ud over den herlighedsværdi de grønne områder tilbyder, kan planterne forbedre luftkvaliteten og tilbageholde regnvand fra at oversvømme gaderne. Planterne kan også give en isolerende og kølende effekt, der kan nedbringe energiforbruget i bygningerne.

Endelig kan dyrkning i byen skabe grobund for iværksætteri og nye forretningsmuligheder. Og grønne områder – med eller uden dyrkning – kan påvirke ejendomsværdien positivt.

Se en to minutter lang film om de mange gode grunde til at dyrke byen:

 

Eksempler på urban farming fra byer verden over
Publikationen er illustreret med en lang række eksempler fra hele verden. Eksemplerne viser, hvordan innovation, nye samarbejdsmodeller og bæredygtighed ofte følges ad, når mennesker dyrker byer. Der er eksempler på dyrkning drevet af blandt andet foreninger, virksomheder, skoler og byudviklingsselskaber.

 

 
Inspirationshæftet ”Livskvalitet med urban farming” handler om urban farmings mange varianter og om, hvordan urban farming kan skabe bedre byer med mere livskvalitet for den enkelte.

Download ”Dyrk byen - Livskvalitet med urban farming”.
Læs kataloget online.

 

Idékataloget præsenterer 10 gode ideer til at komme i gang med urban farming. Ideerne er til inspiration for alle, der ønsker at dyrke byen, hvad enten det er som kommune, virksomhed, forening eller privatperson.

Download ”Dyrk byen - 10 gode idéer”.
Læs kataloget online.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere information
Kontakt kommunikationsmedarbejder Louise Jonsson på ljo@realdaniaby.dk, tlf. 40 40 36 33

Relaterede links til Realdania:
Byer for mennesker